Remont letve volana

Ovde možete naći odgovore na najčešće postavljana pitanja u vezi remonta letve volana.

Šta je letva volana?

Letva volana je jedan od najvažnijih delova naših automobila. Povezana je putem kardana (krsta kardana), zatim stuba upravljačkog mehanizma, takozvane „puške“ volana, sa samim volanom vozila. Na vozilima starijih generacija, ugrađivale su se mehaničke letve volana. Međutim, napretkom automobilske industrije, razvijaju se moderni hidraulučni i električni sistemi, koji nam znatno olakšavaju upravljanje našim vozilima.

Koji delovi se menjaju prilikom remonta letve volana?

Prilikom svih remonta, kod nas se bez obzira na tip kvara na samoj servo letvi volana ili eketro servo letvi volana, menjaju svi delovi koji su predviđeni za zamenu.
Kod servo letvi volana to su: zaptivni elementi, karike, ležajevi i biksne (čaure). U nekim slučajevima, potrebno je zameniti i razvodnik ili kućište letve volana.
Kod elektro servo letvi volana to su: ležajevi, biksne i po potrebi senzori položaja volana.

Koliko traje remont letve volana?

Remont letve volana traje u zavisnosti od tipa vozila, od 1 do 2 radna dana. Naravno, moramo uzeti u obzir i stepen ostecenja same letve volana, tip letve volana (hidraulicna, elektro, mehanicka), i tip vozila (putnicko, SUV, lako teretno)

Koja je cena remonta volana?

Cena remonta krece se od 10.000,00 din pa do 30.000,00 din.

Da li je potrebno da angažujem mehaničara koji će "skinuti" letvu volana i vratiti po završetku remonta?

Mi pružamo kompletnu uslugu, koja uključuje demotažu letve volana, remont letve volana i montažu iste. Takođe, po završetku radova, centriramo vam trap na vozilu, što je uključeno u cenu radova.

Da li je potrebno da obezbedim hidraulično ulje za zamenu?

Nije potrebno da obezbedite hidraulično ulje. U cenu remonta letve volana je uključena i zamena servo ulja.

Ukoliko imate dilemu da li da kupujete polovnu ili remontujete letvu volana mozete pročitati članak Remont letve volana ili kupovina polovne?

Ukoliko želite da saznate više možete pročitati sekciju Usluge / Remont letve volana ili nas možete kontaktirati putem formulara ili direktnim pozivom na brojeve 01131668880653444559 ili 0600205016.