Profesionalni servis

Zašto je bolje da servis i popravke rade profesionalci?

Uz porast troškova popravki automobila i dostupnost video snimaka „uradi sam“ na Internetu, sve veći broj ljudi pokušava da popravi svoja vozila bez odlaska u servis.

Iako ovo u određenim situacijama ima smisla, sve se svodi na složenost problema. Naravno, možda ćete moći da promenite gume ili da zamenite svećicu, ali postoje neke popravke koje bi trebalo da obavlja samo iskusni mehaničar.

Transmisija (sistem za prenos snage)

Obuhvata sve delove i sklopove na vozilu koji prenose snagu od motora do točkova vozila. Transmisija ima zadatak ne samo da prenese snagu od motora do točkova nego i da izvrši promenu oblika pogonskih karakteristika motora, odnosno promenu parametara njegove snage.

To je uvrnuti lavirint zupčanika, zatezača, ležajeva i šipki, koji svi rade samo kad se vrate tamo gde im je mesto. Sadrži hiljade složenih delova, menjač ima veoma važnu ulogu u uključivanju automobila u pogon napred ili nazad. S obzirom na to koliko je komplikovan, menjač gotovo nikada ne može popraviti ili zameniti prosečna osoba u svojoj garaži.

Kočnice

Da budemo pošteni, moguće je da bi dvorišni mehaničar mogao da zameni kočnice, ali morate to da ispravite. Malo je stvari opasnijih od neispravnih kočnica, a zamena kočnica više je od pukog stavljanja novih kočionih pločica. Uključuje čeljusti, rotore, ležajeve točkova i kočionu tečnost, a pogrešan korak sa bilo kojim od njih može dovesti vaš život u opasnost. Posao poverite profesionalcu.

Glava motora

Kvalifikovanom mehaničaru može biti potrebno 20 do 25 sati za obradu i servis glave motora. Iako je to skupa popravka, nepravilno izvršavanje može trajno oštetiti motor vašeg automobila.

Hladnjak

Kao srce sistema za hlađenje Vašeg automobila, Vaš hladnjak osigurava da se Vaš automobil ne pregreje. Ako se to dogodi, to može dovesti do velikih kvarova na motoru i skupih računa za popravku.

Servo sistem

Servo sistem je pomoćni sistem za upravljanje motornim vozilom. Sistem se sastoji od servo pumpe i servo letve. U sklopu servo sistema su takođe ležajevi, manžetne i semerinzi. Servo sistem ne samo da olakšava upravljanje vozilom već obezbeđuje bezbedno kretanje vozila na visokim brzinama. Ukoliko dođe do eksplozije pneumatika na prednjim točkovima, umnogome je lakše odžati pravac kod sistema upravljanja sa servo uređajem.

Proverite da li je bolje remontovati postojeću letvu ili kupovati polovnu.

Šta treba da radite?

Zaista zavisi od zadatka koji radite i koliko ste sigurni da se problem može ispravno rešiti. U većini slučajeva najbolje je da stvari prepustite profesionalcima i steknete mir da će posao biti obavljen ispravno i bezbedno.

Iz svih ovih razloga, najbolje je da vozilo dovezete na stručnu dijagnozu, ljubaznu uslugu i kvalitetne popravke u Auto centar Maja!