Održavanje čistoće automobila smanjuje ulaganja na duge staze

Održavanje čistoće automobila smanjuje ulaganja na duge staze

Održavanje spoljašnosti automobila je veoma bitna kako bi se izbegla korozija. Takođe je bitno i da se komandna tabla redovno briše, kao i volan i ventilacioni otvori kako bi se dezinfikovala unutrašnjost Vašeg ljubimca.

Čišćenje automobila počnite uklanjanjem nereda jer može biti ometajuće i opasno, pogotovo kada se nešto od otpadaka nađe blizu papučica za gas, kvačila ili kočnice. Izbacite sve nepotrebne predmete iz automobila i prtljažnika pošto oni svojom težinom mogu uticati na potrošnju goriva.

Sledeći korak je temeljno čišćenje unutrašnjosti, pranje prozora i usisavanje. Čista i uredna unutrašnjost omogućava Vam da na vreme uočite probleme i izbegnete pogoršavanje a samim tim i dodatne troškove.

Operite spoljašnost automobila. Spoljašnost perite odozgo na dole koristeći preparate napravljene za automobile (nikako deterdžent za sudove). Uvek očistite gume i točkove pre pranja karoserije i ne koristite istu krpu za točkove i karoseriju.

Voskirajte karoseriju dva puta godišnje. Vosak ne samo da štiti karoseriju i farbu automobila već olakšava održavanje i pranje. Važno je da se voskiranje radi u hladu.